Let op, geld lenen kost ook geld.

Lenen zonder een vast contract

0

Kan ik lenen zonder vast contract?

Geld lenen zonder werk of met een tijdelijk contract.

Geld lenen bij vrienden of kennissen is niet altijd mogelijk. Ook bij de banken is het niet makkelijk om een lening te verkrijgen, ook al was het maar om een tijdelijke werkloosheid te kunnen overbruggen. Als de bank moet kiezen tussen lenen aan iemand zonder vast contract of met vast contract, dan zal de keuze snel gemaakt zijn. Maar dit betekend niet dat het er helemaal uitzichtloos uitziet!

Lenen zonder vast contract? Ja het kan. De banken zullen je het niet makkelijk maken en om toch enige zekerheid te hebben, zullen ze extra eisen stellen bij het aanvragen van je lening.
Je kansen als je werkt zonder vast contract, stijgen als je minimaal 25 jaar oud bent, en toch enige werkervaring hebt van minimaal 24 maanden. Wie gehuwd of samenwonend is, maakt ook meer kans om de lening te bekomen. Ze dienen de lasten op die manier ook niet alleen te dragen. Natuurlijk mag je ook niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van Belgiƫ staan. Als dat het geval is, dan zullen banken echter niet willen lenen.

Tip: Vraag hulp aan uw werkgever.
Verhoog je kansen op het verkrijgen van een lening met een tijdelijk contract door aan uw baas een getekende verklaring te krijgen waarin hij stelt dat hij de intentie heeft om uw contract te verlengen of om te zetten naar een vast contract. Dit kan waardevol zijn voor een kredietgever en misschien is het net de doorslaggevende factor om de bank te overtuigen.

Geld lenen met een tijdelijk contract: Een borgsteller.

Ken je iemand die borg wil staan voor jouw kleine lening? Dat kan eventueel ook een factor zijn om de bank te overtuigen van je goede wil. Wanneer de borgsteller werkt met een vast contract en hij is bereid zich borg te stellen, dan kan je eventueel je kansen doen stijgen op het bekomen van een lening als je werkt met een interimcontract.

Alternatief: de flitslening.

Kredietverstrekkers van de zogenaamde flitskredieten of minileningen zullen je iets rapper een kleine geldsom willen lenen. Er gebeurd ook geen controle op het feit of je al dan niet genoteerd staat op de zwarte lijst. De som geld die je kan lenen is afhankelijk van de aanbieder, maar zal in de meeste gevallen maximaal 1.000 euro bedragen. Een voorbeeld van een aanbieder van minileningen is Payday .

Minileningen kan je doorgaans online afsluiten en na een eerste registratie kan je in de toekomst ook eenvoudig via SMS opnieuw een kleine lening aanvragen als dat nodig zou zijn. Vraag hier een flitskrediet aan.

Hypothecaire lening zonder vast contract?

Niet alle banken zullen er happig om zijn, maar het is zeker mogelijk. Rabobank is een bank die op hun website openlijk verklaart dat het perfect mogelijk is om met een tijdelijk contract een hypothecaire lening te bekomen.

Om te bepalen hoeveel je kan lenen, zal er naar je inkomen gekeken worden. Op basis van je inkomsten uit het verleden en het heden kan de bank berekenen hoeveel ze je maximaal wil lenen. Ook wanneer je een flexibele werkervaring achter de rug hebt, kunnen ze dit doen aan de hand van uw salarisstrook en de jaaropgaven van de afgelopen drie kalenderjaren. Tip: een afdruk van je aangiftes personenbelasting zou voldoende informatie moeten bevatten voor de bank.

Ook rabobank wenst een werkgeversverklaring te zien waaruit kan blijken dat je inkomen stabiel zal blijven of dat er een verlenging van je tijdelijk contract zal plaatsvinden of zelfs een vast contract zal worden aangeboden.

Onthou dus dat het zeker mogelijk is om een lening te bekomen als je zonder vast contract werkt. Wie werkt met een tijdelijk contract zal het niet noodzakelijk makkelijk hebben om de bank te overtuigen, maar er zijn ook oplossingen om kleine tekorten op te vangen, bijvoorbeeld met een flitskrediet.