Let op, geld lenen kost ook geld.

Lenen voor digitale apparaten

0

Lenen, maar alleen voor digitale apparaten.

Net zoals een autolening alleen mag dienen om een auto te kopen, is dat ook het geval bij een lening voor digitale apparaten. De lening moet uitsluitend dienen voor de aankoop van digitale producten, zoals een tablet, computer, smartphone, fototoestel of laptop.

Alvorens je lening kan goedgekeurd worden, dient de bank een bewijs te ontvangen dat het dient om een digitaal product aan te kopen. Dit kan aan de hand van een prijs offerte gebeuren.

Digitale lening aanvragen

Een lening voor digitale apparaten kan interessant zijn om verschillende redenen: om de impact op jouw maandelijks budget te verkleinen, rente besparen op leningen bij andere banken als je toch een smartphone of dergelijke wenst aan te kopen, …

De kostprijs wordt uitgedrukt zoals bij andere leningen door middel van het jaarlijks kostenpercentage (of: JKP). Bij Hello Bank bedraagt het JKP op het moment van schrijven: 2,40%. Klik hier om zelf uw digitale lening te simuleren.

Als je de simulatie bekijkt (klik hier) dan zal snel duidelijk zijn hoe alles werkt. De aanvraag kan eenvoudig online gebeuren.

Een lening voor digitale producten aangaan kan voor een bedrag vanaf 500€ tot 2.500€. De terugbetalingstermijn kan je ook zelf kiezen vanaf een periode van 3 maanden tot maximaal 24 maanden.

Is deze digitale lening interessant?

Voor eender welk budget zijn er dus interessante mogelijkheden. Het gaat om een lening op afbetaling, maar omdat het voor een specifieke aankoop gaat, is het mogelijk voor banken om een lager tarief toe te kennen. Het is dus mogelijk dat deze lening bij Hello Bank goedkoper is dan een ‘normale’ lening op afbetaling bij een andere kredietinstelling.

Wie er voor vreest dat de aankoop van een computer, tablet of smartphone teveel op zijn budget zal wegen is deze lening een interessante optie.
>> Klik hier om een simulatie uit te voeren en oordeel zelf over het nut in jouw specifieke situatie.